Pieter van de hogenband

Geplaatst op: 05.08.2019

Op zijn veertiende ging hij trainen onder Jacco Verhaeren. Hij haalde gelijk enkele finaleplaatsen op het EK zwemmen in Wenen.

Als Van den Hoogenband 40 in Tokio in inderdaad als chef de mission van de olympische ploeg het stadion binnenloopt, dan komt er écht iemand binnen. Uiteindelijk werkten ze met heel veel succes zestien jaar samen. Hij was niet de enige; op de meter vrije slag ontmoette hij de Australische Ian Thorpe , de favoriet van het gastland Australië.

Categorieën : Nederlands zwemmer Nederlands olympisch kampioen. Drie jaar later brak hij internationaal door. Het is belangrijk om na je eigen succes iets terug te geven aan de samenleving.

Chef de mission Nederland op de Olympische Zomerspelen

Rogge belde een uur met Van den Hoogenband. Zijn naam werd definitief gevestigd vier jaar later op de Spelen van Sydney in Een derde titel op de meter in Beijing. De doctoren gaven aan dat een hernia het probleem was. Na bijna 10 jaar als topzwemmer te hebben geleefd ging Pieter met zwempensioen. Pieter van den Hoogenband pieter van de hogenband getrouwd met Marie Jos Crooijmans.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.
  • Bericht Bericht. Zie de categorie Pieter van den Hoogenband van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  • Ook na zijn zwemcarrière bleef hij een drukbezet man.

Het kabinet op heidag: Cruciale tweede helft begint voor Rutte en de zijnen

Diezelfde Thorpe was hem wel te snel af op de meter vrije slag waar Pieter zilver pakte. Ook de verschillende nationale records waren niet veilig bij Pieter.

De Dutch Dolphin versloeg de Thorpedo. Hij was niet de enige; op de meter vrije slag ontmoette hij de Australische Ian Thorpe , de favoriet van het gastland Australië.

Pieter Cornelis Martijn van den Hoogenband werd op 14 maart geboren in Maastricht. Ook op de diverse Olympische Spelen werden er altijd medailles gewonnen. Een voordeel voor Van den Hoogenband.

Met Jacco bouwde hij door de jaren heen een vertrouwde band op. Chef de mission Nederland op de Olympische Zomerspelen Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Olympische Zomerspelen 1. En Athene, waar hij zijn titel prolongeerde onder moeilijke omstandigheden!

Thuiskomst na Olympische Zomerspelen .

Wat is het geheim van het populaire klimpara­dijs Monkey Town?

In Sydney verbrak hij bovendien het wereldrecord op het koningsnummer op magistrale wijze door als eerste man onder de magische 48 seconden grens te zwemmen.

Pieter is een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten in het bedrijfsleven. Op de EK zwemmen in Eindhoven behaalde Van den Hoogenband een bronzen medaille op de estafetteafstand 4 x meter vrije slag.

Want het is niet alles goud wat er blinkt bij Pieter.

Je moet iemand hebben die de topsportmores doorgrondt, Maastricht. Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Nederlandrepresentatief is en een dosis gezond verstand heeft. Op dit toernooi werd tevens zijn wereldrecord op de meter vrije pieter van de hogenband verbeterd.

Hij had te kampen met koorts en mogelijk griep! Zijn moeder was vroeger ook een topzwemster.

Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Bericht Bericht. Externe links Officiële website Profiel op Zwemkroniek. Hij versloeg niemand minder dat de grote favoriet de Australiër Ian Thorpe. Pieter is nauw betrokken bij enkele prachtige organisaties.

Zijn carrire Zoals al gezegd Pieter kreeg het zwemmen met de paplepel ingegoten? Wat doet Pieter van den Hoogenband nu Na bijna 10 jaar als topzwemmer te hebben geleefd ging Pieter met zwempensioen. Op zijn veertiende ging pieter van de hogenband trainen onder Jacco Verhaeren. Maar het verliezen van een medaille is veel krachtiger. Een geslaagde kandidaat is volgens Charles van Commene en Jan Loorbach representatief, de beste dermatoloog voor haaruitval van het Olympisch erfgoed, pieter van de hogenband, en moet de angel halen uit onvermijdelijke conflicten die er tijdens Olympische Spelen kunnen voorkomen.

Pieter heeft nog een zus Veronique en een broer Robert! In werden de Olympische Spelen gehouden in Athene, losse.

Zo kun je ‘dode’ planten weer tot leven wekken

Van ieders verhaal. Met lichaam en geest in optimale balans, zodat je kan pieken op de momenten dat het moet. Samen heeft het stel vier kinderen. In brak hij definitief door in de mondiale top door op het Europese kampioenschappen in Istanbul maar liefst zes gouden medailles te behalen.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Dat wilde Vandeweghe maar zeggen. Een mooi eerbetoon voor een geweldige sportman.


Facebook
Twitter
Comments
Nila 14.08.2019 02:08 Antwoord

Als manager van de Topsport Community is Pieter de verbindende factor tussen de top van de sport, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Stern 05.08.2019 18:27 Antwoord

Uiteindelijk zou hij op die afstand vijfde worden.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.