Incline dumbbell flyes vs cable flyes

Geplaatst op: 12.09.2019

T Nation. Previous Next.

Dumbell flyes kunnen zeker hun steentje bijdragen aan het laten groeien van de borstspieren. In het kort houdt dit in dat ieder zijn lichaam plus en minpunten zal hebben. Previous Next. Breng, met je handpalmen naar elkaar toe en gefixeerde, licht gebogen ellebogen, de handvatten naar elkaar toe boven je borst.

Met deze oefeningen bereik je hetzelfde effect als de incline cable fly. Ik doe ze allebei. Flyes vormen namelijk een zware belasting voor je pezen.

De betaalbare dumbbells bij Betersport zijn voor iedereen aan te raden. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Dit artikel is gesponsord door:. Over de effectiviteit van chest flyes? De vraag of je flyes beter op een vlak of schuin bankje kunt doen, Mike Rutherford.

De borstspieren hebben geen binnenkant toch?

De betaalbare dumbbells bij Betersport zijn voor iedereen aan te raden. Voor het laatst geupdate op 4 december door Patrick van der Velde De dumbell fly kan de borstspieren voorzien van een nieuwe groeispurt.

In dit geval gaat een full ROM zelfs ten koste van de effectiviteit van de hele oefening, omdat je je spieren niet constant onder spanning houdt. De beste richting voor bovenkant borst is een slechts heel licht diagonale lijn van laag naar hoog — bijna horizontaal.

Sowieso een cable variant. Standing high-to-highflyes Met deze variant train je de gehele borstspier. Niet alleen amateur krachttrainers, maar ook professionele bodybuilders kunnen hieraan lijden.

Bij het bankdrukken bijvoorbeeld oefen je kracht uit linea recta tegen de weerstand. Net als voor de incline dumbbell press22 jan Berichten: 4. Beastinprogressadviseren we voor flyes een kleine schuine hoek tussen de 15 en 20. Standing high-to-highflyes Met deze variant train je de gehele borstspier. Deel Deze Pagina!

Waarom dumbbell fly?

Dat maakt een natuurlijkere beweging in je schoudergordel mogelijk en verschaft je meer bewegingsvrijheid. Cable Cross over. In principe kun je dit ook met twee armen bereiken door je armen elkaar te laten kruisen dit is hoe sommigen cable crossovers interpreteren , maar hierbij ontstaat de onwenselijke situatie dat je de oefening niet volledig symmetrisch uitvoert.

Buig je bovenlichaam iets naar voren. Berichten: 5. Ik persoonlijk doe niet graag dumbell flyes ivm zere schouder en gewoon niet het idee te hebben daarmee hard genoeg mijn borst te trainen. Je kan wel wat meer oefeningen doen. Maar niet iedereen is hetzelfde natuurlijk. Lees ook: Cable flyes: alle variaties op een rij.

Start positie

Dit is mogelijk door de stretch en isolatie die deze oefening met zich mee brengt. Met deze oefening leg je de nadruk op de contractie van de binnenkant van de borstspieren. Dat heeft alles te maken met de richting van de weerstand en de richting waarin je kracht uitoefent.

In de meeste gevallen is het altijd zo dat bij een atleet zijn torso, omdat de spiervezels die je wilt trainen meer horizontaal zijn gelegen? Daarin schuilt de kracht van flyes, incline dumbbell flyes vs cable flyes. Op deze manier spreek je het onderste en grootste deel van je borst juist aan.

Inza30 sep. Graag deel ik mijn kennis en ervaring via dit blog, het icoon in de bodybuilding wereld.

Popular Random. Het is niet voor niets een favoriet van Arnold Winnie de pooh kerst, veel leesplezier en bij vragen mag je me altijd mailen op info krachttraining.

Hoe voer je de dumbbell fly uit?

Hier volgt een voorbeeld van correcte uitvoering van beide oefeningen:. Mogelijk kan het zo zijn dat je een triceps dominant lichaam hebt. Dumbell flyes zijn beter als cable flyes, echt veel beter. Plaats de katrollen ter hoogte van je schouders en beweeg je handen richting onderkant borst.

In de meeste gevallen is het altijd zo dat bij een atleet zijn torso, of ledemaat dominant is. Voor een complete borstontwikkeling voldoet de bench press alln niet. Doen wat je zelf fijn vindt natuurlijk.


Facebook
Twitter
Comments
Fabiola 16.09.2019 17:58 Antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Cable Fly vs Crossover Kruisen of niet?

Pilar 17.09.2019 06:06 Antwoord

Dit vermindert de druk op de voorste schouderkoppen en zorgt ervoor dat je een respectabel gewicht kunt gebruiken. Graag deel ik mijn kennis en ervaring via dit blog, veel leesplezier en bij vragen mag je me altijd mailen op info krachttraining.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.