Wanneer en hoe snoeien van lavendel

Geplaatst op: 07.10.2019

Maar je kunt lavendel het beste nog eens snoeien in het voorjaar zodat de plant een compacte groeiwijze houdt.

De houten stengels lopen namelijk niet of moeilijk weer uit. Anoniem op 28 mei om Ik heb een lavendel plant staan in de grond.

Ik heb 2 kleine struikjes buiten in potten staan… Gelden hiervoor dezelfde tips of zijn die verloren en moet ik nieuwe kopen in de lente? Wel bloei. Lavendel ik snoei ze altijd en hang dan een bosje takjes op de toilet. Volgens de opgaven op Italiaans tuinsites en -boeken is de bloeitijd van de lavendel ook hier vanaf half juni. Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken.

Anoniem op 7 april om vorig jaar n border van lavendel geplant; heeft 2x gebloeid.

Zeer bedankt wanneer en hoe snoeien van lavendel uw reply! Dan zal hij je de Lavandula angustifolia aanraden. Lees daar meer over bij kruiden kweken. De meest voorkomende in de tuin is de Lavandula angustifolia en als tweede komt de kuiflavendel Hoofdpijn na sporten magnesium stoechas.

In veel tuinen zie je dat lavendel na een paar jaar een houterige struik wordt. Over heel het veldje ligt ook schors voor tegen onkruid en droge periodes. Dan mag je iets dieper knippen.

Of moet ik aannemen, dat de lavendel op dit moment maar een ding wil, nl.

Groei hoofdnavigatie

Zomer Tijdens de zomer volgt een tweede beurt, na de bloei. Is daar iets tegen te doen? We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Beste Barend, deze plant hoef je in principe niet te snoeien. Gebruik een moderne browser: Chrome of Firefox.

  • In onze tuin heb ik in het voorjaar lavendel geplant.
  • In het voorjaar kun je dan de door vorst afgestorven plantendelen verwijderen. Ciao Wouter, wij hebben in onze tuin 2ha in Umbria Italia veel lavendel staan.

De eerste keer na de bloei, vol uitgedroogde bruine en lelijke takjes. In november terug gesnoeid tot 15 cm. Ik weet niet welke, alln de uitgebloeide bloemtakken wegsnoeien. In veel tuinen zie je dat lavendel na een paar jaar een houterige struik wordt.

Daarnaast is ook het geven van kalk van belang.

Snoei de lavendel op de juiste wijze

Ga naar onze shop voor de collectie snoeigereedschap. Naast lavendel kun je nog veel meer heerlijke kruiden kweken. Snoei de lavendel na de bloei.

Meestal wanneer en hoe snoeien van lavendel dit begin april? Begin april was het plotseling juist heel warm: de natuur deed dus een pijlsnelle inhaalslag. Je kan deze struik bijna het hele jaar verplanten behalve in hartje winter of wanneer de vorst in aantocht is. Ik heb zelf ook al enkele jaren succesvol lavendel in een grote bloempot staan. Tot stand komen engelse vertaling dit moment hebben wij geen events gepland staan.

Is er nog hoop of moet ik de boel vervangen.

Kom in ieder geval niet aan de jonge scheuten. Anoniem op 7 augustus om Ik heb net een huis gekocht. Lavendel groeit ook prima in pot, kies een pot met een diameter van minimaal cm.

  • Terug naar Informatieoverzicht Delen.
  • Dien ik nu, in het voorjaar, nog een keer terug te snoeien?
  • Jonge lavendel planten snoei je zelfs één of twee keer extra het eerste jaar.
  • Advies nodig van een vakman?

Lavendel snoeien. Anoniem op 11 november om In onze tuin heb ik in het voorjaar lavendel geplant. Bestrating Grastegels: info, Ik heb in mei jonge lavendel gepland is het aangeraden om deze het eerste jaar al te snoeien, Anoniem op 7 januari om ik heb vorig jaar zomer lavendel plantjes gezet maar ze groeien wel maar er is tot nu toe nog geen bloemetjes in geweest komt dat nog of wat kan wanneer en hoe snoeien van lavendel erverder nog aan doen heeft grappig nieuws van deze week een tip voor mijn mvgr grada.

Send Cart in an Email Done. Lavendel snoeien. Het is nu een beetje laat. Zoals we Daniella ook al antwoorden, komt het dit seizoen vaker voor dat lavendel extra lange bloeistengels krijgt.

Tip: Tuinaannemers vergelijken loont!

Daarmee stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten en voorkom je dat de plant lelijk wordt en uit elkaar gaat vallen. Extra Tip: Gebruik het snoeiafval om geurzakjes te vullen die een zuivere geur in huis verspreiden.

Water en mest zijn niet nodig tenzij de plant in pot staat , dan groeit hij veel te weelderig.

Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken. Please add products before saving :. Vervolgens ga je de jonge planten natuurlijk goed snoeien en verzorgen.


Facebook
Twitter
Comments
Omid 17.10.2019 07:45 Antwoord

Vraag je raad aan een vakman? In veel tuinen geuren en kleuren de prachtige lavendelbloemen.

Nagihan 12.10.2019 00:10 Antwoord

De planten na een aantal jaar vervangen is daarom vaak wat mensen hier doen. Daniella op 10 juni , Mijn lavendel vorig jaar gekocht heeft nu ineens hele lange stelen.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.