Werkwoordelijk en naamwoordelijk gezegde theorie

Geplaatst op: 06.10.2019

Home Theorie Grammatica Zinsdelen Gezegde. Theorie en opdrachten zijn te vinden op de volgende plek in het menu: Grammatica, Taalkundig, Werkwoorden.

Les 3 - Tekstdoelen Les 4 - opdrachten extra Les 5 -. Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands. Uitleg werkwoordelijk gezegde 1. Of de 3 vragen:  Vraag 1: Staat er een koppelwerkwoord in de zin? In een naamwoordelijk gezegde staat altijd een koppelwerkwoord. Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van de lessen in het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs.

De docent is chagrijnig. In een naamwoordelijk gezegde staat altijd een koppelwerkwoord. Voorbeeldzin bij de 3 vragen: Ik ben ziek Vraag 1: Staat er een koppelwerkwoord in de zin. Oefening 1 Oefening 2 Oefening 3 Oefening 4 Oefening 5. Alle drie de vragen met 'ja' beantwoord.

Uitleg werkwoordelijk gezegde 2

Les 3 - Tekstdoelen Les 4 - opdrachten extra Les 5 -. Vraag 3: Wordt er in de zin iets over het onderwerp gezegd? Een vraag met 'nee' beantwoord? Hij wast haar. De man schijnt met een schijnwerper. Opmerking 1 Als een werkwoord gesplitst is, horen beide delen bij het gezegde: Voorbeeld: Houd direct op met dat stomme gelach!

  • Veel koppelwerkwoorden kunnen ook als een gewoon werkwoord in het werkwoordelijk gezegde voorkomen.
  • Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen. Oefening 4 Oefening 5 Oefening 6 Klaar?

Alle drie de vragen met 'ja' beantwoord. Boeken zoeken - Genres Boeken zoeken - Genres. Ik word kwaad van al dat gepest? Vraag 3: Wordt er in de zin iets over het onderwerp gezegd. Veel koppelwerkwoorden kunnen ook als een gewoon werkwoord in het werkwoordelijk werkwoordelijk en naamwoordelijk gezegde theorie voorkomen.

Wat is december.

Bezoekers pagina:. Vergelijkingen Metafoor Personificatie Metonymie. Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen. Vergissen bijvoorbeeld kan niet zonder voornaamwoord: Ik vergis me, wij vergissen ons etc.

Ga aan de slag, werkwoordelijk en naamwoordelijk gezegde theorie. Voorbeeldzin bij de 3 vragen: Ik ben ziek Vraag 1: Staat er een koppelwerkwoord in de zin.

Opmerking 2 Bij sommige werkwoorden hoort wie komt er alle jaren piano een wederkerend voornaamwoord?

Het naamwoordelijk deel zegt namelijk altijd iets over het onderwerp. Je kunt een werkwoordelijke uitdrukking meestal vervangen door een werkwoord met dezelfde betekenis in de voorbeelden vluchten, inlichten en overlijden. Wat is fictie.

Opdracht 2

Voorbeelden: Toen er een agent aankwam, kozen ze het hazenpad. Persoonsvorm v. Volgens veel mensen blijft december de gezelligste maand van het jaar.

Uitleg naamwoordelijk gezegde 2. Het naamwoordelijk gezegde in deze zin is dus: ben ziek, werkwoordelijk en naamwoordelijk gezegde theorie. Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands. Ik ben vandaag moe. Opmerking 4 Soms bestaat het werkwoordelijk gezegde uit een werkwoordelijke uitdrukking referentieniveau 2F.

Antwoord: 'Ja', toestand: 'ziek' Vraag 3: Wordt er in de zin iets over het onderwerp gezegd. Volgens veel mensen wordt december de gezelligste maand van het jaar.

Je moet hier dus nog het koppel werkwoord voor zetten.

Oefening 4 Oefening 5 Oefening 6 Klaar? Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands. Hij wast haar. Geen naamwoordelijk gezegde.

Ik ben vandaag moe. Geen naamwoordelijk gezegde. Nederlands voor in de onderbouw.


Facebook
Twitter
Comments
Nydia 10.10.2019 17:21 Antwoord

Bekijk zin 1.

Çağla 08.10.2019 07:28 Antwoord

Vergelijkingen Metafoor Personificatie Metonymie. Wil je de theorie over het naamwoordelijk gezegde nog een keer lezen?

Shanne 07.10.2019 19:29 Antwoord

Antwoord: de gezelligste maand van het jaar. Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van de lessen in het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.