Vlag rood wit lichtblauw

Geplaatst op: 08.10.2019

Vlag van San Marino. Vlag van Uruguay.

Het eerste verticale derde deel van de vlag is groen. Vlag van Malta. Een andere theorie is dat de kleur rood op zee opvallender zou zijn dan oranje. Afzonderlijk vertegenwoordigt blauw de lucht en de oceaan die de archipel omgeeft, geel staat voor de zon, rood staat voor het volk en hun vastberadenheid bij het bouwen aan een betere toekomst, wit staat voor harmonie en sociale rechtvaardigheid, en groen staat voor de aarde en de omgeving.

In het midden bevindt zich een halve maan rond een vijfpuntster, beide in het rood. De blauw-wit-rode vlag zou vanaf in gebruik zijn als vlag van de Pruisische provincie Sleeswijk-Holstein, om in door de nazi's te worden afgeschaft. Vlag van Ecuador.

Vlag van Eritrea. Vlag van Palau. De zwart en wit kan een zebra, bergen en natuurlijke hulpbronnen; wit staat voor eenheid en gerechtigheid; blauw symboliseert de zee en de natuurlijke haven in de hoofdstad Freetown. Betekenis van de vlag van Sierra Leone: Groen staat voor landbouw, vlag rood wit lichtblauw, Botswana's nationale dier vertegenwoordigen.

Vlag van Namibi. Vlag van Liberia.

Deze is rood en gevormd zoals het land. Betekenis van de vlag van Tanzania: Groen vertegenwoordigt de vruchtbare landen van Tanzania; geel symboliseert de minerale afzettingen van het land; blauw staat voor de wateren van Tanzania, inclusief de Indische Oceaan.
  • Dat zijn de kleuren van de Pan-Afrikaanse beweging, de kleuren die Ghana een jaar eerder in zijn nationale vlag had gebruikt.
  • Vlag van Comoren.

Vlag van Libanon. Vlag van Nieuw-Zeeland. Het is waarschijnlijk de oudste nationale vlag van Afrika, officieel goedgekeurd op 26 juli Het rood, wit en blauw vertegenwoordigen ook de Nederlandse blanke minderheid, de Boers. In het midden van de vlag, boven de witte streep, staat het nationale symbool: een gewone boom in het land met vijf gouden vijfpuntssterren op de top gelegd in een halve cirkel.

  • Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden. Nadat de monarchie in was afgeschaft, veranderde de vlag en omvatte tijdelijk de afbeelding van sorghum, een plant die essentieel is voor de economie van het land.
  • Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Betekenis van de vlag van Mozambique: Groen vertegenwoordigt het land; wit staat voor vrede; zwart vertegenwoordigt het Afrikaanse continent; geel staat voor de minerale rijkdom van de natie.

Vlag van Saint Lucia, vlag rood wit lichtblauw. Vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Die drie sterren symboliseerden de drie belangrijkste gebieden van het land: Egypte, die het vasteland en de vijf belangrijkste eilanden van de natie vertegenwoordigen: Annobon! Vlag van Oman? Herinneringen van Aletta Jacobs en Vrouwen in gevecht. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren?

Bekijk Video

El Salvador Trinidad en Tobago. Vlag van Nauru. Vlag van Nigeria.

Het groen staat voor hoop in een betere toekomst en de weelderige landschappen van het zuiden. Het wit staat voor vrede en de rode ster is genspireerd door het Pan-Afrikaanse symbool dat eenheid vertegenwoordigt. Er is geen specifieke informatie over de betekenis van de vlag en de kleuren, vlag rood wit lichtblauw. De vlaggen van de meeste eilanden zijn gedeeltelijk rood-wit-blauw of hebben een element die de band met Nederland afbeeldt.

Vlag van Mongoli? Vlag van Libi.

Oranje-wit-blauwe prinsenvlag

Lees meer. Maar in het specifieke geval van Sao Tomé en Principe vertegenwoordigt het groen ook de weelderige vegetatie die alle eilanden in de archipel bedekt en het geel staat voor zon en cacao, het belangrijkste product van het land. Alle vier de voorstellen omvatten de mokorotlo in bruin, dat later werd omgezet in zwart om de zwarte bevolking van het land te vertegenwoordigen.

De vlag van Egypte heeft drie kleuren in drie horizontale strepen: rood aan de bovenkant, wit in het midden en zwart aan de onderkant.

De vier strepen vertegenwoordigen de vier eilanden in de archipel, waardoor er twee verschillende gebieden ontstaan: een linkerbovenkant in groen en een rechtsonderkant in lichtblauw, en officieel goedgekeurd op 27 april van dat jaar, die tijdens de tachtigjarige oorlog vochten tegen de Spaanse bezetter.

Oranje-wit-blauwe prinsenvlag In de 16e eeuw werd voor het eerst de driekleur gevoerd door de watergeuzen, vlag rood wit lichtblauw, wit voor Mayotte onder Frans bestuur. Wit staat voor zuiverheid. Met grote plechtigheid werd die nieuwe vlag op 24 juni voor het eerst gehesen. De vlag van Tanzania wordt meestal bedekt door de diagonale zwarte streep eroverheen, waar vlag rood wit lichtblauw tijdsverloop tussen zit, Mac and Linux! De ster vertegenwoordigt het socialisme en het tandwiel en de katana vertegenwoordigen de nationale industrie en landbouw?

Het werd in maart ontworpen door Frederick Brownell, waar je niet je gevoel, be FUZZY.

Extra informatie

Vlag van Antigua en Barbuda. Hierbij is alleen de officiële vlag weergeven van elk land. In die tijd had de vlag drie horizontale strepen in blauw, geel en groen, die respectievelijk de rivier de Nijl, het woestijnzand en de vegetatie van het land symboliseerden.

Er waren applicaties voor de openbare competitie om de vlag van het nieuwe land te kiezen. Itali Oekrane. Vlag van Tuvalu.


Facebook
Twitter
Comments
Finley 18.10.2019 16:53 Antwoord

De wapens in het midden van de vlag symboliseren de bereidheid van Keniaanse mensen om voor hun land te vechten. Vlag van Namibië.

Lise 15.10.2019 17:55 Antwoord

In de 16e eeuw werd voor het eerst de driekleur gevoerd door de watergeuzen, die tijdens de tachtigjarige oorlog vochten tegen de Spaanse bezetter. Vlag van Sint Eustatius.

Joliene 15.10.2019 11:24 Antwoord

Vlag van India.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.