Hoe werkt een ethernet switch

Geplaatst op: 03.10.2019

Meer informatie. Meerdere routers aan elkaar koppelen.

Een van de minder bekende apparaten die bijdragen aan de infrastructuur van een netwerk, is een switch. We geven deze kort hieronder weer. Elke switch of hub is dan doorgaans via een standaard Ethernetkabel met een adapter verbonden. Om een internetverbinding te krijgen heb je een modem en een router nodig. Vervolgens sluit je de voedingsstekker aan.

Een fast switch heeft een maximale doorvoersnelheid van 12,5 MB per seconde. Hierdoor kunnen de prestaties van het netwerk significant verbeteren. Advies over netwerk. Je kan dit netwerk later altijd nog dienen uit te breiden en het is dus mogelijk dat je uiteindelijk meer poorten nodig gaat hebben.

De switch wordt rechtstreeks op de router aangesloten.

Advies over switches Netwerkswitches zijn er in alle soorten en maten, maar welke is geschikt voor jou? Zo kan je bijvoorbeeld een afdeling voor de administratie, de verkoopafdeling of de beveiliging apart beheren. De zes beste manieren om je Wifi-signaal te verbeteren Hoe achterhaal je het IP-adres van je router?

Hoeveel apparaten dienen aangesloten te worden? Meerdere routers aan elkaar koppelen. Echter, een multilaags-switch kan gegevens doorsturen op basis van informatie van hogere lagen.

Eigen switch-beheer Hierbij zijn een aantal termen van belang. Een switch is zeer eenvoudig aan te sluiten. Als op een specifieke poort echter een frame binnenkomt met een bepaald afzenderadres, dan slaat de switch de combinatie van poort en MAC-adres op in zijn MAC-adressentabel: de switch heeft dit dan "geleerd".

  • Zo maak je direct een verbinding met je internetprovider of verbind je twee switches over een grotere afstand met elkaar.
  • Bij een hub , die puur op de fysieke laag werkt, vormt het totaal van de aangesloten netwerksegmenten één collision domain. By admin on februari 11, in Kennisbank.

Dit antwoordpakketje bevat een afzendadres, waardoor de switch weet wie de ontvanger van de data is? De resterende poorten zijn dus beschikbaar voor de netwerkaansluitingen. Meerdere routers aan elkaar koppelen. Voor mensen die vaak grote bestanden willen versturen van een PC naar een andere PC hoe werkt een ethernet switch het thuisnetwerk, doet zich vaak het probleem voor dat het versturen van deze gegevens erg langzaam gaat.

Een fast switch heeft een tekst voor uitnodiging sarah feest doorvoersnelheid van 12,5 MB per seconde?

1. Hoeveel apparaten wil je aansluiten?

Controleer wel of de kabels alle 8 de aders in de kabel aansluiten aan de switch en router. Het is hierbij van belang om te onthouden dat een netwerk zo snel is als het traagste apparaat binnen het netwerk zelf. Een managed switch sluit je op dezelfde manier aan, echter moet je deze benaderen via de software van de fabrikant om de beheersfuncties te gebruiken.

Ip-camera's en ip-telefoons, maar ook access points en zelfs thin clients. Vervolgens sluit je de voedingsstekker aan. Regelmatig probeert de switch de andere poorten ook weer, zoals bij beveiligingsapparatuur of bedrijfsinstallaties. Onze website maakt gebruik van cookies voor het tonen van advertenties, hoe werkt een ethernet switch.

Externe harde schijf.

Navigatiemenu

Door werkzaam te zijn op laag 2 kan elke switch bijkomende intelligentie toepassen ten opzichte van een hub om tot een beter presterend netwerk te komen. Als het om snelheid gaat, wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten switchen, namelijk tussen de fast ethernet switch en de gigabit ethernet switch.

Meer geavanceerde switches hebben ook voorzieningen voor multicast.

Dit type hoe werkt een ethernet switch is direct beschikbaar voor gebruik. Het aantal apparaten dat je wilt aansluiten, waarbij je bepaalde verbindingen voorrang kunt geven op andere.

Zo verbind je 2 vestigingen van je bedrijf ook razendsnel met elkaar. YouTube Ruim 7. Zakelijke producten. Winkelmandje Productenpolonaise. Een voorbeeld van zo'n regelfunctie is QoS Quality of Servicebepaalt voor een groot deel de eerste keuze voor een switch.

Een normale tweedelaags-switch stuurt gegevens door op basis van het MAC-adres. Je plaatst de router tussen het modem en de switch de switch koppel je dus aan de router?

Eigen switch-beheer

In een serverruimte is een ventilator vaak wel aan te raden: de warmte wordt zo beter weggevoerd. Bekijk alle switches. Home Koopgids Switch.

Om een switch met een computer te verbinden is een standaardkabel genoeg. De zes beste manieren om je Wifi-signaal te verbeteren Hoe achterhaal je het IP-adres van je router.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.