Manieren om wakker te blijven tijdens het leren

Geplaatst op: 08.10.2019

Tenzij je naar de vijftigste verdieping moet zul je door de trap te nemen meer energie krijgen dan door alleen maar een beetje in de lift te staan. Het koude water zal je wakker houden, en bovendien zul je erg vaak moeten plassen.

Pas alleen op dat je niet zo vaak beweegt dat dit gaat afleiden; als je tijdens je uurlijkse pauzes van 5 tot 20 minuten een beetje beweegt, is dit voldoende.

In behaalde ze haar masterdiploma verpleegkunde aan de Universiteit van Tennessee. Paar kopjes en je loopt de hele nacht te woelen omdat je geen ook dichtdoet. Hoelang dat is, verschilt per persoon, ik heb zelf 7 uur nodig om me de volgende dag goed te kunnen concentreren. Je kan gemakkelijk hieraan verslaafd raken.

Houd je lichaam alert. Denk ook goed na over hoe laat je van plan bent te gaan slapen. Zoek meer berichten van druiveke.

Heb je op je werk geen mogelijkheid voor een middagdutje! Hierdoor ontspan je nog meer. Zoek meer berichten van SimplyABoy Doe leuke en afwisselende werktaken Zorg voor afwisseling in je werktaken.

Volgens onderzoek kan een halfuur cardio al de verwerkingscapaciteit van je hersenen verbeteren. Het ene moment ben je wakker, het andere moment slaap je.

Neem af en toe een paar minuutjes voor jezelf — het kan vast geen kwaad. Op werk dutten kan echter lastig zijn. Het is aangetoond dat dagelijks aan lichaamsbeweging doen je meer energie geeft en je alerter maakt.
  • Zoeken in dit topic.
  • Houd je lichaam alert. Dump het internet Social media, je mail of de laatste Reddit-thread, internet is een venijnige afleider.

Het is ook aan te raden dat je andere mensen om je heen verzamelt, zodat je niet alsnog in je stoel in slaap valt.

Ook al zing je vals, het zal je toch veel energie geven :. Als je moe bent vergeet je al snel te drinken — behalve koffie dan. Luister naar muziek… en zing mee! Gezonder met je smartphone Wat is het nut van je slaap meten? Hoe meer beeldschermen, hoe meer feestvreugde! Koffie houdt je alert.

  • Probeer, indien mogelijk, tussen de twee en drie uur te slapen, omdat je dan goed uitgerust zult zijn.
  • Lees ook.

Een nachtje doorhalen kan ook juist in je nadeel werken? Tip 2. Slaapapneu Zelftest. Al vlug zou men naar een blikje Red Bull of de zoveelste tas koffie durven grijpen, of wanneer je slaperig wordt en zing en dans met een heel lied mee. Dit doe je het liefst in de slaapkamer, terwijl we allemaal weten dat niet de goede manier is om wakker te blijven tijdens het studeren.

Zorg dat je goed voorbereid bent.

Over dit artikel

Wees klaar om het tentamen goed te maken, die presentatie te geven, of wat het ook is dat je moet doen. Jij hoeft voorlopig echt niet te slapen. Kijk alsjeblieft geen relaxte sitcom.

In dat geval kan je de volgende tips zeker ook toepassen. Mozart zou bijvoorbeeld aangeraden zijn om literatuur te studeren, terwijl Bach wiskundestudenten een nachtje door helpt.

Probeer op verschillende plekken in de kamer te zitten. Masseer je oren. Ultieme tip : heb je zelf geen jonge kinderen!

Main navigation

Maar kijk wel uit met de hoeveelheid: je hebt je nachtrust ook nodig en van hartkloppingen wordt niemand blij. Denk daar maar eens over na. Het niveau waarop je werkt is echter wel een stuk lager. Vond je dit een nuttig artikel?

  • Studeren wil het beste overdag.
  • Je gaapt omdat je minder zuurstof binnenkrijgt, en dat betekent dat je regelmatig, licht en langzaam ademhaalt.
  • Doe dus af en toe een zonnegroetje tussen het studeren door.
  • Bezoek Sovereign's webpagina!

Stoppen met piekeren. Zet je telefoon uit, waarom niet even dansen, workout. Neem een powernap. Probeer op verschillende plekken in de kamer te zitten. Trouwens, maargoed geen idee? Als je dan manieren om wakker te blijven tijdens het leren muziek luistert, je leert jezelf gewoon aan dat je bij de minste aandrang al moet plassen omdat hapjes van gerookte kip anders niet meer verder kunt slapen? Ga liever op een metalen stoel zitten of desnoods op de vloer.

Citaat: SimplyABoy18 schreef op : Ik heb gehoord en gelezen vraag niet waar dat als je juist teveel koffie en redbull gaat zuipen het juist averechts gaat werken en JUIST slaapverwekkend gaat werken Ik geloof dat cola enzow ook werkt, en doe wat nodig is om anderen in je buurt te laten weten dat jij een dutje aan het doen bent.

Tips om wakker te blijven

Kijk een horrorfilm, of lees iets engs. Welke dieren slapen het meest? Als je op je werk bent, neem dan de lange weg naar de koffiekamer, of ga buiten koffie halen. Vermijd zware maaltijden, voedingsmiddelen die veel zetmeel of vet bevatten, en alcohol.

Doe een work-out Volgens onderzoek kan een halfuur cardio al de verwerkingscapaciteit van je hersenen verbeteren. Bron: Greatist. Haast je niet, je hebt immers de hele nacht de tijd.


Facebook
Twitter
Comments
Emin 14.10.2019 18:42 Antwoord

Houd tijdens het werken of studeren een notitieblok bij de hand, en noteer de dingen die in je hoofd opkomen, in plaats van dat je jezelf hierdoor laat afleiden.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.