Verschillende kolommen optellen in excel

Geplaatst op: 20.07.2019

U kunt AutoSom ook gebruiken voor meer dan één cel tegelijk. Hier is het Engelstalige artikel ter referentie.

Tik op het tabblad Formules op AutoSom. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account? Loading comment Nu verschijnt het window. E2: E10 is een optioneel argument, het specificeert de cellen die moeten worden toegevoegd.

Klik vervolgens op AutoSom. Op uw Windows-tablet of -telefoon Tik in een werkblad op de eerste lege cel na een bereik van cellen verschillende kolommen optellen in excel getallen of tik en sleep om het bereik van cellen te selecteren waarvoor u een berekening wilt uitvoeren.

Bedankt voor uw feedback! A2: A10 verwijst naar het cellenbereik waarop u de criteria wilt toepassen. Een url mag maar 1x worden gebruikt.

  • Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.
  • Kies een berekening voor uw gecombineerde gegevens.

Registreer je gratis! Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Als eerste nieuwe functies krijgen.

U kunt de formule ook bekijken in de formulebalk boven in het Excel-venster. Mahesh · 3 years ago.

AutoSom maakt de formule voor u, zodat u niet hoeft te typen. This worked for me however I don't understand what the -- is for. Download en gratis proef nu. Kies een berekening voor uw gecombineerde gegevens. Som meerdere kolommen op basis van afzonderlijke criteria met een hulpkolom.

Wat kan je met de formule “optellen in Excel”?

Wat kunnen we verbeteren? Log in. Daar verschijnt automatisch het woord som al , en opent er een window waar je het cel nr in aan kan klikken.

Klik op de cel waarin je het resultaat wilt zien. Wanneer u op AutoSom klikt, selecteert u de cel direct rechts van de rij met getallen. Hoe moet je in een excel tabel getallen bij verschillende kolommen optellen in excel optellen. Als u een rij met getallen wilt optellen, wordt door Excel voor het web automatisch een formule ingevoerd met de functie som om de getallen op te tellen?

Joe 2 months ago.

Belangrijke informatie

Bedankt voor uw feedback. Hallo, Ik ben nogal onervaren in het maken van tabellen met excel, dus vandaar deze vraag. Excel zal dan het totaal onder de selectie plaatsen. Een verificatiecode zal naar u worden verzonden. Heel goed!

  • Ja Nee.
  • Hebt u nog meer feedback?
  • Zie voor andere tijdsberekeningen datum- en tijdfuncties.
  • Tik in een werkblad op de eerste lege cel na een bereik van cellen met getallen of tik en sleep om het bereik van cellen te selecteren waarvoor u een berekening wilt uitvoeren.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Heel goed. Loading comment Wanneer je onderaan de kolom staat die je op wilt tellen en op die knop drukt, zal Excel proberen te herkennen om welk bereik het gaat.

Kutools for Excel : met meer dan handige Excel-invoegtoepassingen, gratis om zonder beperking te proberen in dagen. In Excel kunnen we een hulpkolom maken om de totale waarden voor elke rij verschillende kolommen optellen in excel te tellen en vervolgens de sumif-functie gebruiken om deze kolom op te tellen keuken hout met betonlook basis van een criterium, doe dit als volgt:.

Op basis van voorwaarden toevoegen

Geef de sleutelkolom op waarvan u de andere kolom wilt combineren op basis van; 2. Joe · 2 months ago. You are guest Sign Up? Nu typ je een haakje-sluiten in:         Dan druk je op Enter, en ziedaar: de gewenste getallen worden vanzelf opgeteld.

Er verschijnt een formule in cel B7. Tip: andere talen zijn Google-Vertaald. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is!


Facebook
Twitter
Comments
Harry 25.07.2019 20:00 Antwoord

Op uw Windows-tablet of -telefoon Tik in een werkblad op de eerste lege cel na een bereik van cellen met getallen of tik en sleep om het bereik van cellen te selecteren waarvoor u een berekening wilt uitvoeren.

Vivianne 26.07.2019 09:28 Antwoord

Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners.

Chavelli 25.07.2019 13:54 Antwoord

Hebt u nog meer feedback? De gebruikte url is dubbel.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.