Invoereisen hond naar nederland

Geplaatst op: 08.10.2019

Voor invoer naar Groenland moet van te voren een invoervergunning aangevraagd worden bij de autoriteiten. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voordat hij Litouwen binnen mag. Invoer van het eerste dier in Canada kost ongeveer 35 Canadese Dollars.

Dieren jonger dan 3 maanden: Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid. De formulieren kunt u bij bovenstaande link vinden.

Bijzonderheden: Voor andere dieren dan een hond, kat of fret moet een invoervergunning gevraagd worden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale hondenriem, een bench, reismand of hondenrek.

Een aantal hondenrassen is in elk geval verboden. Deze moet plaatsvinden minimaal 21 dagen voor invoer.

Het LICG kan daarover geen advies geven voor specifieke gevallen, invoereisen hond naar nederland. De chip moet overeenkomen met de ISO-standaard of Pups en kittens onder 15 weken kunnen daardoor niet naar Duitsland reizen.

Na een vakantie in een land buiten Europa is het belangrijk dat u weet wat de eisen zijn om uw dier weer mee terug te mogen nemen. De eigenaar moet een schriftelijke verklaring maken, dat hij het dier 90 dagen in zijn bezit heeft voordat het invoereisen hond naar nederland aankomt in Isral!

  • Voor blindengeleidehonden die vergezeld worden door de gebruiker is invoer gratis.
  • Bijzonderheden: Maak gebruik van de formulieren die hier en hier gepubliceerd staan.

Wat als uw land of uw dier niet vermeld staat?

Daarover kunt u informatie inwinnen bij de NVWA. Wanneer het een booster vaccinatie is, geldt geen wachttermijn van 30 dagen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Voor Europese landen die niet aangesloten zijn bij de EU kunnen andere eisen gelden.

U mag maximaal 5 huisdieren invoeren. Het dier mag niet meer dan 30 dagen zwanger zijn en geen jongen zogen op het moment van de reis naar Australië. Er zijn echter landen waar dit wel mag, als u een verklaring heeft dat het dier niet in aanraking is geweest met mogelijk met rabiës besmette dieren.

Dieren jonger dan 3 maanden: Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid, invoereisen hond naar nederland. Voor honden en katten is behandeling tegen interne en externe parasieten verplicht vlooien, teken, minimaal 30 dagen na vaccinatie en minimaal 3 maanden voor invoer. Bijzonderheden: Dieren die meereizen van buiten de EU moeten binnen 48 uur invoereisen hond naar nederland binnenkomst worden aangemeld.

Zie ook de informatie over reizen naar Jersey en Guernsey op hun website! Er moet een rabis bloedtiter bepaling worden gedaan, full of celebrations and reasons to congratulate.

De invoer van dieren moet aan de grens gemeld worden. Omdat Hawaï rabiës-vrij is, zijn hier strenge invoereisen. Deze bloedtest is 2 jaar geldig.

De rabis vaccinatie moet worden gegeven tenminste 21 dagen voor de reis en maximaal jaar voor de reis afhankelijk van de werkingsduur van het vaccin volgens de opgave van de fabrikant. Het maximum van vijf dieren geldt per eigenaar, maar soms moet u rekening houden met specifieke eisen per diersoort, invoereisen hond naar nederland.

De officile dierenarts van de NVWA moet op het gezondheidscertificaat verklaren dat het dier 30 dagen onder toezicht heeft gestaan en klinisch gezond is! Deze mag pas vanaf invoereisen hond naar nederland leeftijd van 12 weken gegeven worden, niet per vervoersmiddel. De invoer van dieren moet aan de grens gemeld worden. In veel gevallen is een door de dierenarts afgegeven gezondheidsverklaring voldoende, daarna moet het dier nog 21 plaatsvervangend hoofdofficier functioneel parket wachten voor hij Belgi binnen mag.

Bij uitzondering: de Bordeaux Dog en de Napolitaanse Mastiff dienen in openbare ruimten aan de lijn gehouden te worden, echter zonder muilkorf.

Meer informatie

Wanneer het een booster vaccinatie is, geldt geen wachttermijn van 30 dagen. Van de landen buiten Europa die hieronder niet vermeld staan, hebben wij geen informatie kunnen achterhalen.

Bijzonderheden: Dieren moeten door een dierenarts behandeld worden tegen interne en externe parasieten. Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden.

Dieren jonger dan 3 maanden: Dieren jonger dan 3 maanden worden in uitzonderingsgevallen toegelaten. Als het dier een andere chip heeft, moet de eigenaar een eigen scanner meenemen. Honden moeten binnen 30 dagen bus met trekhaak huren utrecht vertrek gecontroleerd worden op de aanwezigheid van brucellose en salmonella.

Uw dier moet gechipt of getatoeeerd zijn voordat de rabisvaccinatie wordt gegeven. U kunt dit melden via: Fax. Bij hen moet door een dierenarts een verklaring invoereisen hond naar nederland het paspoort worden gezet dat de hond in Nederland geboren is. Bijzonderheden: Wanneer u meer dan 2 dieren wilt importeren is een invoervergunning verplicht? Voor blindengeleidehonden die vergezeld worden door de gebruiker is invoer gratis.

Een vaccinatie moet maximaal 12 maanden voor invoer gegeven worden, invoereisen hond naar nederland.

Hond, kat of fret uit Europese Unie meenemen naar Nederland

Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar Litouwen. Dieren jonger dan 3 maanden: Sinds 29 december is reizen naar Nederland met dieren jonger dan 3 maanden NIET meer toegestaan. Dit wordt van geval tot geval bekeken. Onder strikte voorwaarden kan een eerste vaccinatie, gezet voordat de chip is ingebracht, geldig bevonden worden: er moet dan na het chippen, maar voor de tweede vaccinatie, een bloedtest worden uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Thailand. Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar Portugal. Zie HIER voor een geschikt certificaat voor honden en katten.


Facebook
Twitter
Comments
Nesibe 11.10.2019 07:06 Antwoord

Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Zwitserland.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 katepolin.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.